Sisteme de Managementul Responsabilitatii Sociale

SA 8000Desi conceptul de “responsabilitate sociala” nu este unul nou, SA 8000 este primul standard cu implicatii sociale, ce vizeaza imbunatatirea conditiilor de lucru, avand la baza principiile conventiei privind drepturile omului.
SA 8000 este un standard voluntar pentru organizatiile interesate in auditarea si certificarea practicilor de lucru aplicate la punctele de lucru, precum si in colaborarea cu furnizori sau parteneri care isi demonstreaza responsabilitatea sociala.

SA 8000 se bazeaza pe normele internationale ale drepturilor omului asa cum sunt acestea descrise in Conventiilor Organizatiei Internationale a Muncii, Conventia Natiunilor Unite a Drepturilor Copilului si Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Un sistem de management al resonsabilitatii sociale SA 8000 certificat de catre un organism de cetificare ACREDITAT, demonstreaza angajamentul si capacitatea dumneavoastra pentru controlul tuturor aspectelor legate de drepturile angajatilor la nivelul fiecarui punct de lucru.

Atentie:

SA 8000 este marca inregistata si apartine Social Accountability Accreditation Services (SAAS). Utilizarea fara drept a acestei marci atrage sanctiuni confom prevederilor legale.

Numai organismele acreditate de SAAS si precizate pe Website-ul acestuia sunt autorizate sa acorde certificari SA 8000 legitime. Orice alta declaratie este falsa si trebuie raportata catre SAAS. Aceasta autorizatie se bazeaza pe audituri de acreditare semestriale si prin monitorizarea de catre SAAS a instruirii, procedurilor si managementului auditurilor realizate de catre organismele de certificare acreditate.

Certificatele SA8000 sunt valabile doar daca sunt emise de un organism acreditat de catre Social Accountability Accreditation Services (SAAS).

Comments are closed.